102 多元豆蜜 Multi-purpose mung honey

慧儀在香港經濟日報健康版的專欄文章
ahong

Re: 102 多元豆蜜 Multi-purpose mung honey

文章 ahong »

用了豆蜜後感覺身體輕了,因為幾分鐘已幫我去除身上的死皮。
用豆蜜前不停抓,用了豆蜜後2日濕疹部位已淡了很多。
3月26日只想不用類固醇醫好濕疹,用了之後覺得好開心,因為唔洗再搽類固醇。

用豆蜜要飲足夠水,在12am :P ,濕疹要戒海鮮、蛋、菇、花生、生冷野,牛肉,牛奶。

Re: 102 多元豆蜜 Multi-purpose mung honey

文章 1124 »

朋友介紹我用豆蜜,用了大約一星期。
用豆蜜的最主要目的是變靚啲…變靚啲…
潔面後洗面用,有時用作面膜敷。
用後感覺皮膚滑了一點,整張臉都有改善。
我覺得,天然有機產品不妨親身試試…就算最終得不到你預期嘅效果都一定唔會有咩唔好嘅影響囉^^

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

[12:11, 2016年12月18日] 澳門豆蜜用家 談小姐 Whatsapp分享: 

在此我衷心感謝
您ge 豆蜜
幾年前…因工作壓力
加上更年期卦 :)
面上烏雲密佈
滿臉黑斑…
有幸遇到您
您ge 豆蜜救了我
豆蜜使我可以重新
抬起頭面對人群
面對工作
面對生命 ge 延續信心
面上 ge 斑淡了七成
皮膚明顯好多了…
我不懂如何去多謝您
多謝您 ge 豆蜜
因為我係—個女人
哪個女人不爱美?
真係…真係…
好多謝您呵
豆蜜令我再有信心
面對日後 ge 生活呵 :D

[13:32, 2016年12月18日] 慧儀Whatsapp回應: 
我同豆蜜都好鄧您高興。
老實,
都要您肯用豆蜜至幫到您,
您最要多謝嗰個人係您自己。 :wink:
我會以不記全名方式貼出您份分享,
等您段野幫到多啲姐妹站起來,
功德無量。 :D

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

圖檔
[18:26, 2017年1月7日] 豆蜜用家 芷營小妹妹 Whatsapp分享:

其實我之前有用過其他方法去令皮膚好d
但係都5得
我一直都有同媽咪提過不如用豆蜜
但係佢覺得太貴冇理到
然後經過呢次佢更加認同豆蜜ge好處
仲話要介紹比人

我想問下豆蜜去5去到雀斑ga?  

[19:22, 2017年1月7日] 慧儀回應: 
我買左一張$3000既靠背椅, 聽落好貴?
我日日都坐, 好鍾意, 好舒服, 好硬淨, 唔經唔覺用左足足六年,
除開$500一年, $1.4一日。
------------------
豆蜜聽落好貴, 道理係一樣,
貴買平用, 最緊要有效果, 幫到自己。 :wink:

豆蜜可淡斑, 未必去到斑。

Aikun

文章 Aikun »

Morning 豆蜜
琴日我去做facial, 個美容師話覺得我兩邊面啲毛孔細咗 :)
幫我㩒鼻哥D黑頭時,比以前易推出來,皮膚幼細咗 :)
我諗可能係用咗您洗面一個星期嘅功效呢 :D
不過,個美容師就爭住話我喺佢哋嗰度做facial,唔多唔少都應該有啲功勞喎,哈哈哈!
遲兩日又出發去濟洲踩車喇,本來唔想帶您去,諗諗下都係唔捨得您 :)
睇下下個月再去做facial時,個美容師有咩comment先 :wink:

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

[22:26, 2017年10月10日] 豆蜜用家 芬姐姐 Whatsapp分享:

Amy, 我到而家總共用左兩樽幾豆蜜, 晚晚用豆蜜敷面15-20分鐘。
用左豆蜜之後, 塊面乾淨左、冇咁乾、覺得好爽。
冇咁多暗瘡、油脂粒少左、以前耐唔中有啲一撻撻紅紅地嗰啲敏感而家就冇左、心情好左。

聽到都鄧佢開心。 :D
豆蜜,就像是一枝擁有魔法的神仙棒,可以舒緩皮膚的不適之餘更可使你重新與自己連結...
SoLeisure雜誌訪問~與豆蜜相遇
SoLeisure雜誌訪問~學懂與自己談情說愛

whc

文章 whc »

我自己試了一次 敷面和頸 ,感覺不錯。 是否一星期兩次?

代替洗面奶, 早晚用黎洗面。

LYM

文章 LYM »

我是初次接觸豆蜜,因我的皮膚比較薄和敏感,起初是有點擔心。我是用它來做面膜的,在第一次用後感覺上是沒什麼特別,沒有敏感。因為原材料是天然的,也沒有添加劑。
但用到第二次時,明顯的看見自己的皮膚光亮了不少,連暗色和黃氣也去了不少。
之後,也有用慣常的護膚品作保濕。老師也提議我可以用它作唇部護理,去死皮。下次試試的。
很好的豆蜜,既天然又沒有對皮膚造成負擔刺激,會繼續用它😍😍😍

LYM

文章 LYM »

早陣子工作很忙壓力又大,濕疹又發作!皮膚痕癢很乾的,乾到皮膚一格格,粗粗鞋鞋。嘗試用豆蜜當mask敷在濕疹地方,皮膚吸收的十分快,起初一兩次沒什特別。感覺是有點補濕,痕少了,但用多三四次,明顯的皮膚柔軟了不少。少了厚乾的感覺,皮膚上的格仔紋也淺了,希望多用幾次慢慢的進步!☺️☺️☺️

LYM, 壓力大會影響到心情, 心情又會牽引到濕疹。
建議: 勤用豆蜜敷濕疹的部位, 加上多飲水。
三天後再貼帖報告一下。

Tuen

文章 Tuen »

Amy,

用了多樽豆蜜,它真是很好的產品,讓自己覺得自己愛自己多一些,因為用一些天然的東西,即不對身體有傷害,再加上磨完臉或身後,有一種很順滑的感覺,所以真不可多得。

另外,如我自己身體那一處不舒服,多跟它接觸和關懷,的確是有舒緩的感覺。人的身體真是很奇妙!

回覆文章