礦泉壺資訊版

礦泉壺資訊版
張慧儀
聯繫:

礦泉壺資訊版

文章 張慧儀 »

推廣Waterman礦泉杯源起:
.

2014年5月22日.星期四.威爾斯醫院.天氣28-31℃.心情指數85

正打算拿起礦泉杯去盛水之際,一高大男士走到攤位前,非常好奇地打量著礦泉杯,望了好一會,發問:「這是甚麼東西?有甚麼用?」
我答:「這東西叫Waterman礦泉杯,可以將自來水過濾成清潔的礦泉水。」
他問:「多少錢一個?」
我答:「四百八十圓。」
他即時掏出腰包,說要一個。

我有點詫異,跟他說:「這是我的私伙,不是貨物。」
他有點失望,對我說:「那麼在那裡買到呢?」

被那殷切之情打動,我請他留下聯絡資料,應承代他購買一個。

2014年7月26日,我再到威爾斯醫院做推廣,這位男士早早就在攤位等著,說是專程來取貨,並想親身取貨和再聽我解說一遍礦泉杯的運作和保養。
生命影響生命,這位男士的意願,就是這樣打動了我,決定銷售礦泉杯、與大家共享這樣好東西。
此後,礦泉杯會隨著我到各處去做豆蜜推廣,為大家介紹礦泉杯的功能、讓大家試飲和提問,讓大家以最低廉的價錢、最環保的方法,享用到優質安全的隨身帶備的過濾水。

Why Waterman goes on my promotion table:
.

22/05/2014, Thursday, Prince of Wales Hospital, 28-31℃, Mood Index 85

I was about to take my Waterman to the restroom to filter some water, a tall big guy came by, curiously studying the Waterman. After a while, he asked, “What’s this stuff? How does it work?”
I replied, “This stuff is called Waterman, it may filter tap water and turn it into clean mineral water.”
He asked, “How much does it cost?”
I replied, “$480.”
He took his wallet out at once saying he would like to buy one.

I was a bit astonished. I said, “This is my stuff, not for sale.”
He looked disappointed, saying, “Where could I get one?”

Impressed by his sincerity, I asked him to leave his contact details and promised to buy one for him.

26/07/2014, I went promoting at the Prince of Wales Hospital again.

This guy was there early, waiting at the booth, telling me that he came all the way to take the Waterman home and wanted to listen once again the way it operates and its maintenance.

Life influence life. The desire of this guy moved me. I decided to promote Waterman so as to share this good stuff with others.
From then on, I bring along Waterman whenever and wherever I go promoting Mung Honey. I introduce the way Waterman works, hold water sampling and answer questions from the audiences the best I could.
This way, others may enjoy this quality and safe portable filter water in the most economical and environmental friendly way.

________________________________________________________________________________________

礦泉壺濾水原理:
.
礦泉壺的天然濾水原理

礦泉壺文章:
.
跟身礦泉
新一代礦泉杯Waterman好處話您知

礦泉壺用家心得及提問:
.
一、點解我要買礦泉壺
二、礦泉壺與其他過濾器比較
三、礦泉杯Waterman正確用法
四、礦泉杯Waterman的濾芯與大型礦泉壺濾芯有何分別
五、礦泉杯Waterman慳家用法
六、礦泉杯Waterman濾芯延長壽命至24個月清洗法
七、礦泉壺過濾功能事實勝雄辯
八、礦泉杯Waterman旅行必備:尼羅河之旅直擊報導
九、礦泉杯Waterman旅行必備:斯里蘭卡之旅直擊報導
十、礦泉杯Waterman煲水沖茶水甜茶滑, 嗜茶朋友首選
十一、礦泉杯Waterman濾芯忘了浸水的處理
十二、礦泉杯Waterman過濾水排穢輕身
十三、礦泉杯Waterman pH值測試
十四、礦泉杯Waterman pH值答問
十五、點解礦泉杯Waterman用家會增購4公升礦泉壺

礦泉壺媒體報導:
.
忽然1周

訂購家用礦泉壺查詢:
.

電郵慧儀 ogod@amyc.info 或 Whatsapp 90134441

圖檔
礦泉杯共購

張慧儀
聯繫:

Re: 礦泉壺資訊版

文章 張慧儀 »

05/06/2014 香港M小姐whatsapp問:

請問水喉水用Waterman過濾,啲水有菌嘛??

Waterman礦泉杯內是無菌環境。
記得個濾芯長期有水浸住就得嘞。 :wink:

Waterman個盒話:
濾芯過濾水喉水的氯氣、雜質、臭味、細菌、重金屬等;
添加天然微量元素(40種礦物質,如鈣、鎂);
轉化水喉水質為鹼性,pH值7.5-8.5,水份容易被細胞吸收,增進身體健康。

我飲左兩日左右,便便去多左…我仲諗緊係咪有菌
係您身體飲左礦泉水將啲污糟嘢排走呀。

多得好誇張wo…尤其尋晚…平時一倍 :x
講都覺嘔心,唔好意思 :)
唔嘔心,您都未試過幫自己通腸,同肛門心心相印,另一境界。 :)

您想啲污糟嘢排出嚟定喺您裡面吖?

當然出曬黎啦,但諗緊點解會咁大分別
污糟嘢喺大小二便排唔切,就會喺皮膚出。您塊面已經好明顯話您知。
每日寫幾隻字,記低面貌、便量、心情、感受。報告一下。

但我都係未飲夠水,尋日都係飲左六杯咋…
4杯變6杯,叻,50%增長!
慢慢,唔好逞強。

我會努力!!
好,畀心機。

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

28/05/2014 香港L小姐whatsapp問:

第二代Waterman膠有毒?買左有問題?
第二代啲膠都係冇毒,不過冇寫明BPA Free,要我開口問。 :wink:

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

07/06/2014 香港Rose小姐話:

我啲囝囝囡囡囡每日都飲好多水。
上星期日買左礦泉杯返屋企,用左差唔多一個禮拜,佢地都好喜歡。
我問個女覺得礦泉杯啲水有乜唔同?
佢講左三樣嘢:飲落啲水滑左、甜左同埋好pure。

Rose,您囡囡少吃垃圾食物,味覺較一般人敏感,所以很快就察覺出礦泉杯Waterman過濾的水與平日飲用的水的分別。 :wink:

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

09/06/2014 香港鄭小姐問:

請問礦泉壺的濾芯沒有浸水的時間是否不能太長?
如果一日或半日內忘了浸水便會失去功效嗎?

不會失去功效。 :)
建議:用一壺水浸濾芯5分鐘,讓濾芯回復濕透狀態。那壺水可用來淋花(我會照飲),然後如常濾水飲用就可以啦。

jessiel

文章 jessiel »

圖檔

慧儀,我用了礦泉壺後,真的如同樓上M小姐一樣,大便量多了,排咗D污糟嘢出嚟,成個人都輕鬆咗。好多謝你的介紹啊!
跟同事講,佢叫我試下那個水質的pH值,真的去到8.5啊!
jessiel,個人輕鬆咗咪好囉。 :D
好多謝您咁認真同專業,幫大家好科學咁試埋礦泉杯過濾後嘅水質嘅pH值。

想問帶去旅行時,可以做手提行李嗎?寄倉也可以?
倒晒Waterman啲水,手提或寄倉都可以。
我每次去旅行都會倒晒啲水,用毛巾包住寄倉,去到酒店就攞出嚟用,放心飲好水。 :wink:

janet

文章 janet »

Amy問我用左礦泉杯幾個星期有乜評價?
我覺得個礦泉杯都好方便,好用,過濾完啲水好清,幫我過濾左水喉水啲異味,好似漂白水味同鐵銹味。用左礦泉杯後,我比以前飲多左水。

hang

文章 hang »

我叫公司qc部門同事check過,ph值為8.5,過濾前為5.6,但唔知飲左是否真的是否對身體有好處

礦泉杯過濾後的水pH值為7.2-8.5,如樓下阿左話齋,現今的飲食文化令體質偏酸性,飲用微鹼性的水有助中和體液,對身體有一定的好處。
礦泉壺負責人林經理話,礦泉杯剛開始使用時,pH值為8.5。使用一段時間後,pH值會微微下降一點,最低不少於7.2。
您未過濾前的水pH值5.6是偏酸了,以後要善用礦泉杯Waterman飲好水啦。 :wink:

阿左
聯繫:

文章 阿左 »

我們日常吃的食物很多都屬酸性,如白米、白麵、奶等等,飲用鹼性水可起平衡體液的作用。

wonglau

文章 wonglau »

幾好吖,試過飲嗰啲水,我覺得清甜啲。
而家將啲礦泉水煲左用嚟沖下茶,沖咖啡都有用佢沖。
個感覺幾好吖,唔錯,多謝你介紹我用呀。

回覆文章