Fisheye部落

實話實說唔老作;可以講心唔講金
張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

... 我要靜心,我要同「自己」溝通...
... 喂,我已經好靜心、好努力咁幫自己心靈按摩咖啦,點解重未得嘅?:evil:
... 係喎,唔記得拎開遮住心口嗰隻手添! :roll:

Fisheye

文章 Fisheye »

...一路說要同「自己」溝通
... 覺得好努力
... 原來忘記拎開遮住心口嗰隻手添

張老師 - 謝謝你 :wink:

老晴

文章 老晴 »

...哎呀,點解個身咁痕嘅?
...咦,有人經過,忍住先。
...走咗啦,可以大抓特抓啦!

wongsee9

文章 wongsee9 »

…哎吔…咬…咬…咬…咬…
…望咩嘢呀望,未見過靚女咬蝨乸咩?… 吓!損咗?
…嘩,真係咬損咗個隔甩底和!

Fisheye

你知道我在想什麼嗎 ?

圖檔

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

... 我想話畀主人聽,我係狗狗唔係人類
... 食得太多零食,攪到我個肚腩仔大大
... 叫我sit冇問題,但要顧住顧住下我嘛
... 條狗帶勒住勒住,攪到我冇晒mood :x

Fisheye

苿莉花

圖檔 圖檔

Fisheye

苿莉花的感想

當初張老師問我對苿莉花的感受時, 我的回應是感覺不太深, 亦沒有釣起回憶上任何的思念, 只覺得它渺小和只有淡淡的清香的花兒.

Fisheye,樓上的茉莉花貼帖意境很美,是您的作品嗎?

後來用了苿莉花香薰油時, 驚覺它安撫了我的哀痛, 帶來了溫馨窩心, 是一種被受祝福的感覺.

安撫了您的甚麼哀痛?試把它們一一寫出來。

苿莉 - 在你身上, 又帶來了什麼感覺?

Fisheye

花是我很喜歡攝影的其中一項, 我覺得花是大地送出來一份美麗禮物, 很值得欣賞.

攝影令我想起, 從小的我已經喜歡美的事物, 懂得欣賞, "可惜在大人眼中是不實際和浪費的行為" - 這觀念却加入了在我自己的人生格條內, 限制自己.

最近, 我覺得似在重組自己, 有一些對事情的觀念正在調節中, 對自己的了解度 (5 升 7.5) 清晰度 (5 升 7.5) 和勇敢度 (5 升 7).

Fisheye

簡單是美

當隨著年月通過不同經歷後, 心眼上更微細 - 享受到每種事物上存在著美麗的味道.

圖檔

回覆文章