老晴部落

實話實說唔老作;可以講心唔講金
Shiu

文章 Shiu »

舊炭唔食得,又整痛d牙,肚仔又咕嚕咕嚕,monkey仔無哂心機lah... :(

喺噃!點解我唔自己去搵嘢食呢? :idea:

monkey仔即刻跳出去樹林,四圍望吓、搵吓...呀!原來d植物棵棵都唔同,好得意噃...而依?呢棵樹上面果d咪喺香蕉囖...嘩!呢棵樹上面果d喺蘋果呀...monkey仔有得食、有得玩,仲學識點分香蕉樹同蘋果樹,真喺好開心! :D

monkey仔以後唔會淨喺曉問人地攞嘢食,自己都識去摘水果食飽飽,monkey大個仔lu! 8)

咁...舊炭呢?monkey會將佢點處理呀??? :roll:

靚仔
Who Am I?

老晴

文章 老晴 »

圖檔

材料:發泡膠板、竹籤、廣告油彩、紙張

做法:
1. 用鉛筆在左手面的發泡膠板上勾出水果袋的輪廓,然後用竹籤沾廣告油彩上色;
2. 上好色後,把發泡膠板的色彩印到有藍色邊的紙上去就可以啦。

我的想法:
- 我放了兩種我最愛吃的水果到袋裡去,就是蘋果和橙;
- 側邊的藍色花花和中間的紅色心心是透明水果袋的裝飾;
- 中間那個藍色的長方形是水果袋的扣扣。

老晴

文章 老晴 »

大家好,我終於學懂了倉頡中文輸入法了,這些文字都是我打的。不過現在打得很慢。

老晴 :lol: :wink: :o

rondi

文章 rondi »

晴晴,你幾多歲呀?

老晴

文章 老晴 »

rondi姨姨,我今年8歲。

老晴

文章 老晴 »

2008年8月13日〈三〉我懂得自己買麥當奴早晨全餐。

Fisheye

文章 Fisheye »

老晴, 好叻女 :lol: 學懂中文打字, 又識買嘢食 .

之前 - 你教過我的食物金字塔, 我有跟著食, 好好用, 身體健康.

日後你懂中文打字, 記得有好嘢再教我. :wink:

rondi

文章 rondi »

晴晴,你好叻喎,rondi姨姨都淨係識用速成jar。
不過,成日食麥記會肥死ga。夏天d水果又多又甜又多汁,自己買生果食仲好。

老晴

文章 老晴 »

hi! rondi姨姨,您話我常常到老麥吃東西,但是老麥的東西很好吃啊! :wink:

rondi

文章 rondi »

晴晴,我都食麥記咖,不過唔係成日食,一兩個月一次啦,因為仲有好多地方有仲好味嘅漢堡包食。

回覆文章