簡簡單單

老實面對自己 卸下無謂包袱
豆蜜網站
現在的時間是 2017-10-20, 20:43

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 : Re: 蜜糖資訊版
文章發表於 : 2014-05-22, 19:30 
離線

我仔話D蜜糖好好味,有D似蘋果汁喎!
可能D蜜蜂有採蘋果花,係咪呢?

最緊要佢鍾意食,咁至攞到最好嘅效益。 :wink:
蜂場話蜜蜂採嗰三種主要嘅巴西花唔包括蘋果花,等我問清楚再話您知。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 2014-05-22, 23:00 
離線

22/05/2014 香港A先生whatsapp話:
蜜糖我ok
喺邊度有得pump
暑假帶仔來pump兩野

唔駛等到暑假,星期六日啱時間就帶仔仔嚟pump啦。不過…
您要小心,啲小朋友好鍾意揼蜜糖,每揼一下您個荷包就少十幾蚊。 :lol:

近期星期六日推廣地點:
01/06/14(日),11:00-17:00,西貢惠民路33號,西貢大學堂
07/06/14(六),09:30-15:00,清水灣香港科技大學LG3有蓋停車場
14/06/14(六),09:30-15:00,清水灣香港科技大學LG3有蓋停車場
06/07/14(日),11:00-17:00,西貢惠民路33號,西貢大學堂

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 2014-06-14, 08:06 
離線

Amy濃情厚意,送我一杯巴西有機蜜糖。回家後,我即刻試蜜糖。

用茶匙取少少出嚟聞一聞,微微既花香,但係講唔出係乜嘢花,再用舌頭lam一lam,就覺得軟軟滑滑,不過就唔係好甜。
用一茶匙沖一杯水就覺得味道淡咗啲,咁我再加一茶匙落去,就覺得較為適合我口味。咁清香既蜜糖水最適合夏日呢個天氣。
阿左,一茶匙蜜糖係沖半杯水唔係一杯呀。 :)

講完呢個,等我講下一啲花邊新聞:
5月26日蘋果日報就登咗一段消息,話有港人喺尼泊爾當地買咗一樽蜂蜜回港,用兩茶匙沖水飲用,無耐就出現頭暈、腹痛、嘔心同埋短暫失去知覺,經臨床就懷疑係因梫木毒素引致。食物安全中心就建議大家應向可靠貨源或者蜂場去購買蜂蜜。咁我地呢啲有機蜂蜜就可以放心飲用啦。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 2015-04-28, 22:36 
離線

我早上起床後第一件事就係飲大半杯蜜糖水,覺得特別滋潤。 因是空肚,飲蜜糖水後,腸也早D開工。
這蜜糖味道清甜,好喜歡😋

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 2016-05-12, 19:38 
離線

蜜糖可以改善失眠?

ahong,每人唔同,要試。

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯文章
不能 在這個版面刪除文章

搜尋:
前往 :  
POWERED_BY
正體中文語系由 竹貓星球 維護製作