447 望穿秋水 Our Earnest Wish

愛惜自己 - 活出彩虹
張慧儀
聯繫:

447 望穿秋水 Our Earnest Wish

文章 張慧儀 »

圖檔

上頭硬生生地立例,把我投閒了865天,讓我望天打卦無所事事,每天都要按捺著那冷冷清清的寂寞感覺,對非常熱愛工作的我來說,真是比被銷毀更難受。

昨日凄風慘雨,工作人員用您在電視裡見到那種紅白相間的禁制塑料帶把我左右兩位神色沮喪的同工五花大綁;我隱隱感覺到,大去之期不遠矣 ...

今日清早有人把一些裝著生肉的塑料袋放在我旁邊,原來是李先生和太太帶同一位美女來了,他們二話不說便放火燒我,爽啊!

這是一件大事,晚間有電視新聞報導

謹望上頭早日為大家鬆綁,讓大家回復本我,跟我一樣發光發熱,重新鼓動起意氣風發的生命力。

張慧儀
聯繫:

Re: 447 望穿秋水 Our Earnest Wish

文章 張慧儀 »

[06/11 20:45] 鄭小姐:
犀利啦!你的速度真驚人,係咪覺得d燒烤食物特別好味呢?
香噴噴。 :D

BBB

文章 BBB »

Nice to see you BBQ at TVB🤣
原來你係 “李太”😂

燒緊乜嘢?

BBB,對,小女子正是李太。 :lol:
燒緊南瓜棉花糖 :wink:

WYDC

文章 WYDC »

圖檔

Hi Amy,
I saw you on TV haha.

peps

文章 peps »

李太 :P
個燒烤場好好環境,玩得開心嗎?

peps,簡直賞心樂事。
有乜好得過同鍾意嘅人一齊、自由自在呼吸大自然鮮氣、兼享用自己揀嘅BBQ燒物吖? :D

lelly

文章 lelly »

慧儀你好,我前日電視新聞見到你被訪問☺️
lelly,係呀。 :)

沒見幾年了,近況如何?

還好,我仲有用豆蜜😬
叻。我日日都用。

我每星期用1、2次咋,所以你仍然皮膚咁靚😉
每星期用一、兩次都好吖,不過,日日用更好。 :wink:
唔係賣花讚花香,我真係需要,歲月催人呀。 :mrgreen:

clara

文章 clara »

Amy,前日在新聞報道播燒烤場,見到你好開心,又受訪問喎,我應該沒認錯,真的是你嗎? 😊
clara,真的是我哩,BBQ 早餐 :P

你也報道清晰 👍
真有意思,BBQ做早餐😋

sze

文章 sze »

李太上電視啊👍🏻

LYM

文章 LYM »

老師,你係咪俾無線訪問燒烤爐剛剛開返去barbecue呀?
咁都畀您周到😛
🤣🤣🤣🤣🤣

有冇同學仔認得你呢?
估下?

仲會問你去燒嘢食呀?咁開心
至叻係您。
嘻嘻

ingrid-li

文章 ingrid-li »

前日見到你燒嘢食噃🥩😋
係呀,原來烤南瓜片咁和味。 :wink: