89 阿暉師傅 Ah Hui

愛惜自己 - 活出彩虹
張慧儀
聯繫:

89 阿暉師傅 Ah Hui

文章 張慧儀 »

這天,我跟崔小姐結伴到廣州市買了一件非常神奇的貨品。回程時,崔小姐話,既然用了這麼多盤川,又途經深圳,冇理由唔順便去畀人撳一撳。

我話:「好呀。不過,您一定要畀我揀先,我要揀個啱我嘅。」崔小姐話:「怕咗您,一次半次,好啦好啦。」於是乎,我倆就往按摩中心走去。

這按摩中心有學中醫出身嘅中醫理療的按摩師,阿暉是其中之一,佢靠感覺行事,非常之細心,手勢精準,跟我配合得天衣無縫。

阿暉入房,寒暄兩句,
一落手,就即時發出一個引人遐想、又驚訝又愉快的「啊!呀!」叫聲。
等我重以為佢有乜嘢事之際,阿暉就話:「張小姐,您瘦咗呀?您瘦咗好多呀,張小姐。」
我就答:「係呀。」
阿暉每一下撳落我個身,就又重覆嗰句:「您瘦咗好多喎。」
佢終於忍唔住問:「瘦咗幾多磅呀?」
我答:「十幾…」
佢都未等我講完,就急不及待咁問:「十幾磅?好神奇呀,點減呀?」
我就話:「上我個網站慢慢睇咪知囉。」
佢輕快咁回應:「好神奇呀。」

我放鬆全身,享受阿暉那些伸縮自如的手指頭在我身上輕柔地密集地撳呀撳。撳完肩頸,阿暉雙手順勢向我背脊推落去,佢又好奇咁話:「張小姐,您瘦咗十幾磅,但係啲肉冇鬆嘅。點解啲肉不單止唔鬆,啲皮膚重好咗,重滑咗,點解可以咁神奇嘅?」

其實我已經跟周公哥哥在說悄悄話,在矇矓之中,仍聽到阿暉不時自言自語咁話:「真係神奇,好神奇呀。」就這樣,半夢半醒的我躺在按摩床上,浸淫在不住嘖嘖稱奇的暉師傅那神奇氣場裡足足三個鐘。

到差唔多夠鐘,阿暉叫醒我,佢話:「張小姐,真係好好呀,我頭先檢查過啦,您之前隻腳好粗糙嗰啲地方呀,都滑咗好多好多。」
我話:「係呀?」
佢好開心咁話:「嘩,真係神奇呀。」

行家一出手,就知有沒有。我做咗差不多廿年哎吔按摩師,撳人無數。
阿暉係其中一個我好鍾意嘅中醫盲人女按摩師。

Peggy Kong

Re: 89 阿暉師傅 Ah Hui

文章 Peggy Kong »

Dear Amy,

可唔可以話比我知阿暉師傅的地址, 我都好想搵個好嘅按摩師傅. 謝謝.

Rgds,
Peggy

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

Peggy..

我將資料PM咗您啦! :)

Amy..

J Lam

文章 J Lam »

Ms Cheung,
Can I please have the address and name of the massage centre, Ah Hui's place?
Many thanks,
Joyce

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

Joyce..

我已把暉師傅的資料PM咗畀您啦。

Amy..

eggsr4eva

文章 eggsr4eva »

Hi Amy

Can you please pm me of 阿暉師傅's contact details? Thanks!

Agnes

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

Agnes..

我已把暉師傅的資料PM了給您。

Amy..

ingrid-li

文章 ingrid-li »

Amy,

可否告知我阿暉師傅的地址嗎?

謝謝.

張慧儀
聯繫:

文章 張慧儀 »

ingrid-li..

我已把暉師傅的資料PM了給您。

Amy..

回覆文章